Memalukan

Membawakan tema ikon, konsert keenam #AF2015 berlangsung dengan meriah pada malam semalam. Menyaksikan Iqwan sebagai peserta yang tersingkir, kini tinggal enam pelajar yang masih dalam perjalanan merebut gelaran Juara untuk #AF2015.

Portal Murai sempat menyenaraikan 10 perkara menarik yang berlangsung di konsert #AF2015 malam tadi. Jom kita semak satu persatu!

1. Setelah pengunduran Rozita Che Wan selaku pengkritik tetap, tiada pengkritik tetap baru diperkenalkan. Hanya Dato' AC Mizal yang hadir menjadi pengkritik jemputan disamping Dato' Ramli MS yang bertindak selaku pengkritik tetap.

2. Sebelum konsert dimulakan, kumpulan rock otai Blues Gang membuka pentas persembahan dengan mendendangkan medley lagu Apo Nak Dikato dan Saya Mahu Kahwin. Penonton kelihatan sangat terhibur dengan persembahan mereka.

3. Kehadiran AC sebagai pengkritik jemputan nyata disenangi apabila dia mendapat maklumbalas positif di laman sosial. Mereka yang hadir di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) turut bersorak untuk AC.

4. Sebelum Rachel mempersembahkan lagu Apa Khabar Orang Kampung, 'muzik video' lagu tersebut dimainkan terlebih dahulu. Guru seni persembahan #AF2015, Que Haidar menjelmakan diri sebagai Allahyarham Dato' Sudirman Haji Arshad menyampaikan lagu tersebut. Wajah Que dan arwah Sudirman saling tak tumpah!

5. Ketika Rachel sedang mendendangkan lagu Apa Khabar Orang Kampung, semua pelajar turun ke bawah pentas dan sempat bertemu dengan keluarga mereka bertanyakan khabar.

6. AC memberikan standing ovation sejurus selepas persembahan Bila dan Sufi tamat. Ternyata AC berpuas hati dengan persembahan mereka

7. AC juga melakukan standing ovation apabila Syamel tamat mendendangkan lagu Sepi Sekuntum Mawar Merah. AC juga sempat meluru ke pentas dan bersalaman dengan Syamel. AC sangat memuji persembahan yang dilakukan oleh Syamel.

8. Kesemua pelajar mempersembahkan lagu Kau Ilhamku dendangan asal Man Bai sebelum keputusan diumumkan sebagai tribute untuk insan seni yang telah pergi meninggalkan kita semua.

9. Dek kerana ada dua bagasi di atas pentas sewaktu sesi penyingkiran, salah faham telah berlaku. Iqwan dan pelajar-pelajar lain merasakan yang tiada penyingkiran berlaku. Sebenarnya, tiada penyingkiran untuk satu bagasi tetapi satu lagi bagasi adalah milik Iqwan.---------

  astro lah paling bodo sbb
letakla 1 bagasi aje..ni umum bagasi kedua xde tersingkir,dah la budak yg kluar tu ingt
dia x tersingkir..

10. Iqwan terlalu sedih dan dia menangis di bilik sidang media kerana tersingkir di minggu yang keenam.    -tgk kesian dia

Konsert #AF2015 yang diacarakan oleh Faizal Ismail dan Zizan Razak bersiaran secara langsung di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) setiap Ahad, jam 9.00 malam. Saksikan Diari #AF2015 yang dihoskan oleh Nana Mahazan yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat bermula jam 9.00 malam.

0 Response to "Memalukan"

Post a Comment